Keddre is jutott egy újabb forinterősödési rekord: a hétfői, 231,80 körüli mélypont után délelőtt 231,50-ig süllyedt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon. Röviddel tíz óra előtt 232 forinton állt a közös európai deviza egysége, míg a svájci frankkal 144, az amerikai dollárral 147,70 forinton kereskedtek. A jelek szerint ezen a szinten beragad a forint jegyzése, bár technikai alapon korrekciónak kellene következnie - vélekedett az ING Bank kereskedője, aki "rettenetesen lanyha" forgalomról számolt be. Hozzátette: a forintvevők továbbra sem fektetik a hazai devizát államkötvényekbe, így nem tudnak lejjebb ereszkedni a hozamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!