Az új kormány politikusaitól érkezett kijelentések - illetve azok félrefordításának - hatására újabb lendületet kapott a forint gyengülése pénteken, a csütörtöki esést követően. Az euró 290 forint közelében, a dollár 240 forint felett, a svájci frank pedig 208 forintnál tetőzött. Délutánra némileg javult a helyzet, az euró 285,30, a dollár 235,65, a frank 204,60 forinton állt háromnegyed ötkor. Ez azt jelenti, hogy e devizák az egy héttel korábbihoz képest 12-15 forinttal lettek drágábbak. Délutánra korrigált az euró is a dollárhoz, illetve a svájci frank az euróhoz mérten. Előbbi keresztárfolyam - miután megfordult 1,20 alatt is - 1,2050-nél, míg utóbbi 1,3950-nél járt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!