Forintzuhanásra felkészülni?

Bár a Fitch nem lépett pénteken, a Raiffeisen szerint a következő hónapokban javulhat Magyarország besorolása. Ennek ellenére az elemzők inkább forintgyengülést várnak.
portfolio.hu, 2014. június 10. kedd, 21:26
Fotó: Napi.hu

A Fitch pénteken publikált felülvizsgálata nem hozott javulást Magyarország besorolásában és a kilátásokon sem javított a hitelminősítő. Viszont a Raiffeisen elemzői szerint a következő hónapokban várható Magyarország besorolásának javítása a kedvezőbb gazdasági környezetnek és a költségvetési kilátásoknak köszönhetően.

Ennek ellenére nem látnak a forintban jelentős felértékelődési potenciált az elemzők a jelenlegi, valamivel 300 feletti szintekről az euróval szemben. Sőt, inkább gyengülés jöhet a következő hónapokban, ami mögött azon aggodalmak állhatnak, hogy a kormányzat a forint gyengítésével akarja támogatni a gazdasági növekedést.

Eközben az EKB döntése a monetáris lazításról további teret adhat a magyar központi banknak kamatvágásokhoz, az alacsony infláció és a stabil forint szintén támogatja a kamatvágásokat. Mindezek eredményeként a jelenlegi környezet a forintot támogatja, a forintgyengülés így csak később jöhet - áll a Raiffeisen elemzésében.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.06.10 23:37

A forint már most is gyengült.

A cinikus hazug szerint a piac nem a hitelminősítőket, hanem a minden eddiginél csodálatosabb magyar valóságot díjazza - és tényleg.

Az EKB negaív kamatot, amitől állítólag zuhant az euro - ehhez képest nálunk az euro értéke folyamatosan emelkedik, vagyisa forint van mélyrepülésben.

A piac ítél?

Ezt nem szeretjük, ugye?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html