Forintzuhanással riogat a nagybank

Amennyiben a kormány kitart a nem konvencionális gazdaságpolitikai eszközök alkalmazása mellett, és az eurózóna jövőjével kapcsolatos bizonytalanságok is erősödnek, 310 forintig mehet fel az euró szeptemberig.
portfolio.hu, 2012. július 3. kedd, 18:11
Fotó: Napi.hu

A kedvező nemzetközi hangulat és az EU/IMF tárgyalásokkal kapcsolatos pozitív hírek erősítették a forintot az elmúlt hetekben, azonban a következő hónapokban ismét jelentős romlás következhet be Magyarország megítélésében - véli Wolfgang Ernst, a Raiffeisen elemzője. A Magyarország finanszírozási helyzete szempontjából fontos egyeztetések már júliusban megkezdődhetnek, ez pedig egyelőre pozitívan hat a magyar fizetőeszközre, részben ennek köszönhető, hogy a forint az euróval szemben a 285-ös szint közelébe erősödött. (Sőt, amint arról beszámoltunk, immár a 285 alatti szintekkel próbálkozik.)

A befektetők azonban már beárazták a jó híreket, és a mostani szintekről már inkább újabb forint gyengülésére számít a Raiffeisen elemzője, aki a befektetői hangulat jelentős romlásával számol. Amennyiben a magyar kormány a gazdaságpolitikában továbbra is nem konvencionális eszközöket alkalmaz, az nehézségeket okozhat az EU/IMF párossal folytatott tárgyalások során, ami bizonytalanná teheti az egyeztetések ütemezését. A gyenge magyarországi gazdasági növekedés és az eurózóna jövőjével kapcsolatos bizonytalanságok is gyengíthetik a forintot, ezért a Raiffeisen idén szeptemberre a 310-es szintig gyengülő EUR/HUF árfolyamra számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gewinner62, 2012.07.03 21:25

ft ellen hadakozni leeht sőt kell is---de a swap nem kis veszély.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.07.03 21:24

technikailag érik a fordulat...282-es alj várja-de a 5-10 napos mozgók egyre közelebb egymáshoz---a többi indikátor is lassan fordulna.de dax-usd-cas-aud-usd párok is lassan megint usd erősödést jeleznek...az meg ugyi fordulat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mjanos, 2012.07.03 21:08

Anyátok hogy van? Egy nagy csapat Csillag Lilla az egész bagázs..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html