A miskolc-mályi geotermikus fúrás augusztus 23-án 2310 méteren elérte az előirányzott talpmélységet, amely után a geofizikai mérések és az elsődleges tesztek megerősítették, hogy a 2270 - 2310 méteres mélységtartományban 110-120 celsius fokos víz található, amelynek kitermelési hozama eléri a percenkénti 4200-5400 litert. A fúrás eredménye mintegy háromszorosan haladja meg a PannErgy korábbi, konzervatív alapú várakozásait. A magas vízhozam lehetővé teszi, hogy a teljes miskolci geotermikus fûtési projekt az eredetileg tervezett hét kút helyett öt kút fúrásával valósuljon meg.

A Pannergy számításai szerint a teljes rendszer kiépítése esetén a projekt EBITDA termelő képessége a 2011-es fűtési szezon kezdetével elsődleges hőeladás nagyságától függően 650-850 millió, 2012-től 1 milliárd forint. A kiemelkedően nagy vízhozamot figyelembe véve a PannErgy elkezdte vizsgálni elektromos áram termelésének alternatíváját is. Az áramtermelés további EBITDA termelõ képessége elérheti az évi 300 millió forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!