Az, hogy az elmúlt évet nyereséggel zárhatta a társaság - mint azt anno a gyorsjelentésben is megemlítették - pusztán egyszeri tételeknek (például a Westel értékesítési hálózat eladásának) volt köszönhető, a csoport alaptevékenysége azok nélkül veszteséges. Ezt a márciusban záródott negyedév adatai is alátámasztják. A cég forgalma - annak ellenére, hogy nemzetgazdasági szinten, ha lassuló mértékben is, de nőtt a lakossági fogyasztás - 16 százalékkal csökkent, s nem érte el a tíz milliárd forintot sem. A működési költségek a bevételekkel együtt mérséklődtek, így a Fotex a tavalyihoz hasonló, 410 millió forintos üzemi veszteséggel zárhatta az elmúlt három hónapot. A cégcsoport adózott vesztesége némileg nagyobb lett a tavalyinál, valamivel meghaladta a 380 millió forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!