Fotex: havi száz millió veszteség

Tovább folytatja működésének racionalizálását a Fotex, a cég sorra zárja be veszteségesen működő egységeit.Nem üzemel már a Keravill, a Dália és egy év alatt 25-tel 19-re csökkent az Azúr boltok száma is.
Mezősi Tamás, 2005. május 14. szombat, 12:39
Fotó:


A tudatos visszahúzódás következtében az árbevétel jelentősen, 20 százalékkal csökkent. A működés hatékonysága azonban - köszönhetően a veszteségesen üzemelő egységek megszűntetésének - javult valamelyest, a bruttó fedezet a bázis időszakhoz képest, ha csak szerény mértékben is, de emelkedett. Tavaly a Keravill működése 231 millió forinttal húzta le a csoport teljesítményét. A cég felszámolásával ugyan a Fotex megszűntette ezt a veszteségforrást, ám a felszámolással járó egyszeri költségek sokat rontottak a csoport mostani eredményén.A Fotex a fentiek eredőjeként az év első három hónapját 301 millió veszteséggel zárta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK