Francia bevásárlás a német onlinebörze-piacon

A francia pénzügyi szolgáltató Boursorama 138 millió euróért felvásárolja a német OnVistát, ezzel Németországra is kiterjesztve elektronikus tőzsdei szolgáltatásait.
NAPI Online, 2007. szeptember 24. hétfő, 13:25
Fotó:

A Société Générale SA irányítása alatt álló Boursorama - melynek online alkuszcége Fimatex néven fut - a megállapodás szerint négy többségi részvényestől megveszi a kölni székhelyű pénzügyi információs portált üzemeltető vállalat részvényeinek 77,4 százalékát, részvényenként 20,60 euróért. A francia internetes brókercég a közeljövőben a fennmaradó részvényekre is ajánlatot kíván tenni, ugyanilyen áron.

Az 1995-ös alapítású párizsi Boursorama egész Európára kiterjedő elektronikus pénzügyi szolgáltatásokkal foglakozik. A cég korábban már megvette a CaixaBank France-ot 230 millió euróért, hogy növelni tudja otthoni ügyfélkörét, egy évvel korábban pedig a külföldi terjeszkedés jegyében megszerezte a németországi Veritast és a brit Squaregaint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK