Francia főnöke lesz a londoni tőzsdének

A londoni értéktőzsde (London Stock Exchange) Xavier Rolet-et nevezte meg új vezérigazgatónak a pozíciót eddig betöltő Clara Furse helyett.
NAPI Online, 2009. február 13. péntek, 13:49
Fotó:

Rolet korábban a Lehman Brothers franciaországi tevékenységét irányította, és a piac széles körben az ő kinevezésére fogadott - számolt be a BBC. A vezérigazgatói széket május 20-án foglalja el.

Clara Furse több mint nyolc évet töltött el az LSE-nél. Tevékenysége alatt elhárított egy, a Nasdaq által tett ellenséges felvásárlási ajánlatot, és egyesítette a tőzsdét az olasz Borsa Italiana tőzsdei csoporttal. Furse júliusig igazgatói pozícióban marad a cég éves közgyűléséig.

Rolet egyebek mellett a Goldman Sachs, a Credit Suisse és a Dresdner Kleinwort számára is végzett munkát, mielőtt 2000-ben csatlakozott a Lehmanhoz. A francia szakember már nem teljesen idegen az LSE számára sem, miután stratégiai tanácsadóként már dolgozott a társaságnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK