Egyelőre hurrá optimizmus uralkodik a piacokon. Igaz, ma két kamatdöntő ülés is lesz - az angol és az eurózóna központi bankjáé - de vélhetően marad a kamatszint, tehát komoly piaci hatás nem várható.

Jelenleg valamennyi európai tőzsdén drágulást tapasztalhatnak a befektetők. A nap nyertese a DAX, mely jelenleg 7533 ponton áll, ami 1 százaékos erősödést jelent. Az indexet a majdnem 4 százallékkal erősödő Bayer húzza, de 2,5 százalék körüli erősödést tudott elérni a Merck és a ThyssenKrupp is. A bankok elvesztették nap eleji nyerő pocíziójukat, a Commerzbank és a Deutsce Bank is már mínuszban.

Az euro Stoxx 50 jelenleg 2611 ponton áll, vagyis 0,82 százalékkal emelkedett. Az index legnagyobb nyertese az előbb már említett Bayer mellett az Intesa Sanpaolo, mely 3,3 százalékkal drágult. Nem panaszkodhatnak a szerdán közel 8 százalékot emelkedő Nokia részvénytulajdonosok sem, legalábbis egyelőre tart még a lendület, jelenleg 1,5 százalékkal magasabb az árfolyam, mint a tegnapi zárásban.

A FTSE-100 már 5916 ponton áll, ami 0,4 százalékos erősödést jelent, és napok óta optimista a franciák továbbra is lendületben vannak. A CAC-40 már 0,6 százalékos erősödött, jelenleg 3613 ponton áll. A tegnapi nem éppen jól sikerült aukció miatt esésen átesett IBEX-35 újból lendületet kapott, ismét 7940 pontig emelkedett, ami 0,7 százalékos drágulást jelent.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!