Nem tartott sokáig a korrekció az OTP piacán: a bankpapír reggel még 3643 forintig eset vissza a csütörtöki 3749-es szintről, majd folyamatosan érkeztek a vevők és az elmúlt percekben 3860-ig tépték ki a könyvet. A forgalom ma is magas, már egy óra előtt megközelíti a tízmilliárd forintot az OTP-kötések értéke. A vételek intenzitásából aligha lehet másra következtetni, mint jelentősebb short pozíciók zárására. A részvény a 2900 forintos legutóbbi mélypont óta már 33 százalékot emelkedett.

A többi vezető részvény kissé lemaradva követi a bankpapírt. A Mol 1,23 százalékkal 18980 forintra, a Richter 0,75 százalékkal 36825 forintra drágult. A Magyar Telekom erejéből egyelőre csak arra futotta, hogy a reggeli négy forintos esést ledolgozza, a papír 546 forinton stagnál.

A BUX 250 pontos emelkedéssel 18750 pontra kúszott föl.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!