Zöldben nyitottak a tőzsdék

Frankfurt kivételével indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai és a budapesti értékpapírpiacokon is - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. november 5. kedd, 09:27
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index és az euróvezeti EuroStoxx50 index egyaránt 0,03 százalék emelkedéssel nyitott.

Londonban 0,09 százalék emelkedéssel kezdte a keddi kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX viszont 0,03 százalékkal csökkent, míg a párizsi CAC-40 index 0,03 százalékkal emelkedett nyitáskor. Madridban 0,04 százalék, Milánóban 0,13 százalék indexemelkedéssel indult a keddi tőzsdei kereskedés.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 31,35 pontos emelkedéssel, 42 848,90 ponton nyitott kedden.

A hétfői záró értékéhez képest 0,07 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK