A világgazdasági helyzet javulásába vetett befektetői bizakodást újabb kínai gazdaságélénkítő intézkedés támasztotta alá az amerikai-kínai kereskedelmi részmegállapodás január 15-re beharangozott aláírása mellett.

A londoni FTSE-100 mutató 0,79 százalékos, a frankfurti DAX-index 1,03 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 1,06 százalékos pluszban zárt. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,85 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,87 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 szintén 0,29 százalékkal emelkedett.

QP | Quality Placement

New Yorkban mindhárom irányadó tőzsdeindex újabb történelmi csúcsokat állított fel a csütörtöki kereskedés során. Az európai tőzsdezárás után fél órával a Dow Jones ipari átlag 0,69 százalékos, az S&P 500-as index 0,32 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,65 százalékos pluszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára enyhe mínuszokba fordult át.

A márciusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,21 százalékos mínuszban, 65,86 dolláron, a februári szállítású WTI pedig 0,41 százalékos veszteségben, 60,81 dolláron forgott este hat óra körül.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára februári szállításra 0,33 százalékkal, 1528,15 dollárra kúszott fel.

Egy euróért 1,1165 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, 0,40 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!