Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szinte óráról-órára változó görög politikai helyzet után megnyugodtak némiképp a piacok pénteken, a G-20-találkozóról megjelent hírek kevésbé rángatták meg az árfolyamokat.

A forint eurójegyzése 300-305 között ingadozott, a délutáni gyengülés nyomán négy óra tájban 304,30 volt az ár - tájékoztatott a Commerzbank üzletkötője. Ruzsonyi Ákos szerint a vártnál valamivel rosszabb amerikai munkaerőpiaci adat nyomán erősödő euróval a forint is izmosodott kissé, de ez csak átmeneti volt. Később az Ausztria esetleges leminősítésével kapcsolatos pletykák mellett az olasz elnök és az IMF vezetőjének szavai hatottak az árfolyamokra. (Nem kizárt azonban, hogy ezúttal is félreértésen alapulnak a pletykák, hiszen a Moody's azt jelentette be, hogy leminősítheti az osztrák Erste Bankot.) Délután négykor az euró/dollár 1,3740-nél járt, az amerikai deviza forintban 221,40-et ért.

Az EUR/CHF 1,2215-ön állt, ami 249,10-es forintjegyzést eredményezett. A svájci frank ezzel megőrizte a nap elején összeszedett gyengülésének jó részét - ennek okairól részletesen itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!