A piacokon nem látszik nyoma a megnyugvásnak, úgy tűnik sem a keddi Fed bejelentés, sem a svájci jegybank újabb kilátásba helyezett intézkedései, sem az ECB kötvényvásárlásai nem enyhítik a piacokon uralkodó pánikhangulatot - mondta Ruzsonyi Ákos. A Commerzbank devizapiaci üzletkötője az elmúlt napok folyamatait a következőképpen jellemezte: esténként újabb csúcsok dőlnek, nappal némi megnyugvás mutatkozik, késő délután pedig visszatérünk a reggeli szintekre.

Ebben a volatilis, bizonytalan helyzetben a forint aránylag jól tartja magát, amit a szakember furcsának vél. Ez szerinte esetleg annak tudható be, hogy a magyar fiskális helzyzet a bajban lévő európai országokhoz képest stabilnak látszik és a befektetők egyelőre csak rövid távon - maximum fél éves távlatban - gondolkodnak.

Az euró szerdán 272,56 és 275,84 között mozgott, délután öt óra körül 275,20 forinton jegyezték az európai devizát. A dollár 194 forinton állt, 1,4185 dolláros euróárfolyam mellett.

A reggeli SNB bejelentést követően a frank az euróval szemben 1,0409-ig, a dollárral szemben pedig 0,7248-ig gyengült vissza egy svájci frank ekkor 262,77 forintot ért. Délután az eurót 1,0325 frankon, a dollárt pedig 0,7277 frankon jegyezték. A svájci frank/foirint árfolyama 266,50-en járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!