Az Investor Holding igen gáláns ajánlattal állt elő, részvényenként a 2649 forintot fizet. Ez 120 százalékkal haladja meg az elmúlt 180 nap tőzsdei átlagárat, és jó egy ezer forinttal magasabb mint az utolsó 1600 forintos kötés. A vételi ajánlattal előálló Investor illetékesétől úgy értesültünk, hogy a cég nem tervezi a Agrmill-részvények kivezetését a tőszdéről. A valaha terménykereskedelemmel foglalkozó, igen sikeres és gazdag külkercég – amely 1991-ben került a később a Danubiust is megszerző Bernhard Schreier érdekeltségi körébe – előbb malomiparral, majd 2003 óta már csak gabonatárolói bérbeadásával foglalkozik. A lényegében az 1991-es tőzsdei bevezetés óta (az azt megelőző emisszió még a névérték 350 százalékán történt) 1,284 milliárd forintos jegyzett tőkével rendelkező cég az utóbbi három évet veszteséggel (tavaly 324 millióssal) zárta. Saját tőkéje 2004 végén 3,24 milliárd forint volt, így az egy részvényre jutó saját vagyon eléri a 2520 forintot. A papír közkézhányada egyébként 8,73 százalék, mintegy 112 ezer darab, amelynek a fele német kisbefektetőknél lehet, akiket még a Balaton Holding tömött tele – a kilencvenes évek közepén a névérték sokszorosán – Agrimpexszel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!