BUX
37350

Garantált alapok az Erstétől - megduplázhatjuk pénzünket

Két új garantált alapot bocsát ki 2006. május 8-án az Erste Bank Alapkezelő Rt. Az Erste Garantált Alap 2. és 3. befektetési jegyek 2006. április 3. és május 5. között jegyezhetőek. A négy éves lejáratkor az Erste Garantált Alap 3-mal a befektetett tőke akár meg is kétszereződhet.

NAPI Online, 2006. április 10. hétfő, 11:26

Az Erste Garantált Alap 2. és 3. jegyzésével a dinamikusan növekvő közép-európai piacok (Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovénia és Horvátország) által nyújtott befektetési lehetőségek használhatók ki. Az alapok hozamát az Új Európa Index (New Europe Blue Chip Index - NTX) teljesítménye határozza meg, amely a régió 30 legnagyobb és legsikeresebb részvényét foglalja magába. A hozam meghatározásához az index értékeit a négy év alatt minden negyedév végén, azaz összesen 16 alkalommal ellenőrzik, és az így kapott értékek átlagos növekedése adja a hozam alapját a kiindulónapi (2006. május 8-i) értékhez képest.
Az Erste Garantált Alap 2. minimális hozama a négy éves futamidő lejártakor összesen 6 százalék, de a maximális hozam a 70 százalékot is elérheti. Az Erste Garantált Alap 3. esetében a lehetséges legnagyobb haszon érdekében csak a befizetett tőke visszafizetése garantált a négy éves futamidő lejártakor, azonban a maximális hozam a futamidő végén elérheti akár a névérték dupláját is. A hozam független a befektetett összeg nagyságától, az alapcímlet 10 ezer forint.

Fekete Attila, az Erste Bank Alapkezelő Rt. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 2006. március 6-án kibocsátott Erste Garantált Alap 1. rendkívül sikeres volt, hiszen a jegyzést követően a második legnagyobb kibocsátású magyar alap lett, több mint 7 milliárd forint értékű jegyzésével. Az Erste Bank Alapkezelő Rt. legnagyobb, Magyarországon értékesített, de osztrák kibocsátású alapját 2005 novemberében jegyezték le, több mint 12 milliárd forint értékben.