Folyik a gázüzletág értékesítése, de tranzakció közben nem kívánunk semmilyen információt adni az ügyletről, mert az magát a tranzakciót veszélyeztetné - jelentette ki Felkai György, a Mol Rt. kommunikációs igazgatója. A tárgyalásokról szóló értesülést az MFB szóvivője sem kívánta kommentálni, ám utalt arra, hogy a banknak van olyan társasága, az Első Magyar Infrastruktúra Beruházó Rt., amelynek egyik fő profilja a gázszolgáltatás, de a cég elsősorban kis településeken segíti a gázellátás megteremtését. A szóvivő utalt arra is, hogy egy olyan nagyságrendű tranzakcióhoz, mint a Mol gázüzletágának megvásárlása, az MFB-nél a tulajdonosi jogokat gyakorló alapító, vagyis a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter döntése szükséges.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!