Fölfelé korrekció várható a tőzsdén köszönhetően a ma reggel érkezett vártnál kedvezőbb német és francia GDP-adatoknak - vélekedett Králik István a KBC üzletkötője. Jön még eurózóna GDP-adat is, ha az is jó lesz elindulhatunk fölfelé. A BUX-ot tekintve egy százalék körüli emelkedés elképzelhető, az OTP pedig 5000 fölé kerülhet a tegnapi 4940-es zárás után.
A Mol és a Richter kiszámíthatatlanabb, de ha egy vevő érkezik bármelyik kevésbé likvid blue chip nagyobbat tud ugrani.
A Robin Hood adó kiterjesztéséről szóló hírek amennyiben konkretizálódnak negatív hatással lehetnek a Telekomra és a Mol-ra is, ez azonban még nincs megerősítve - mondta az üzletkötő.
A forint ma reggelre erősödött, egy euró 279,2 forint jelenleg.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!