GDP-adatok sora jön kedden

Japán, uniós, orosz GDP adatok jönnek kedden.
Napi.hu, 2015. szeptember 7. hétfő, 20:05
Fotó: Reuters

Hajnalban közlik a második negyedéves japán GDP adatot: a várakozások szerint gyorsult a távol-keleti ország gazdaságának csökkenése, az elemzők az első negyedéves -1,6 százalék után a második negyedben -1,8 százalékos GDP változást várnak.

Reggel kilenckor publikálja a KSH az augusztusi inflációs adatot: a várakozások szerint a drágulás üteme az előző havi 0,3 százalékról 0,4 százalékra "emelkedett". Ugyanakkor közlik a júliusi ipari termelési adatok részleteit - az előzetes adatok szerint 5,6 százalék volt a termelés növekedése.

Tizenegykor a második negyedéves uniós GDP adatot hozza nyilvánosságra a Eurostat. Az elemzők 1,2 százalékos növekedés várnak, ami megegyezne az első negyedéves adattal.

A nap folyamán még Moszkvából is érkezik egy GDP-szám: a második negyedben az orosz gazdaság 4,5 százalékkal zsugorodhatott a várakozások szerint, ami hajszálnyival kedvezőbb adat az első negyed 4,6 százalékos csökkenésénél.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK