Mind a megkezdett építkezések, mind pedig a kiadott építési engedélyek száma jól alakult és meghaladta a várakozásokat. A vállalati jelentések közül a Goldman Sachs a várt 0,82 helyett 1,56 dolláros részvényenkénti eredményt ért el és a bevételek is meghaladták a prognosztizáltat. A részvény fél százalékos pluszban, 154,5 dolláron áll jelenleg. A Johnson&Johnson mind árbevétel, mind nyereség tekintetében meghaladta a várakozásokat, a menedzsment prognózisa is optimista, így a részvény 2,8 százalékos pluszt mutat, 62,14 dolláron áll jelenleg.


Tegnap a piaci hangulatot az S&P hitelminősítő bejelentése ütötte agyon, mely szerint negatív kilátásokkal látta el az amerikai AAA befektetői ajánlását.

Ma Timothy Geithner pénzügyminiszter kijelentette, a politikusok nagyon közel vannak a megállapodáshoz a szükséges hiánycsökkentő intézkedéseket illetően, és kizárt dolog az AAA besorolás elvesztése.


Az amerikai indexek 0,17 és 0,25 százalék közötti emelkedést mutatnak. Az S&P-500 1307, a DJIA 12231 pont.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!