A GM szerdán azt közölte, hogy a március végével záródott negyedévben az adózott eredménye 3 milliárd 22 millió dollár, részvényenként 2,03 dollár lett az egy évvel korábbi 294 millió dollár, részvényenként 17 cent után, amikor a termelés egy jelentős része állt a pandémia első hulláma miatt.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 2,25 dollárra ugrott a tavalyi első negyedévi 62 centről.

A járműgyártó bevétele a negyedévben 0,7 százalékkal, 32 milliárd 477 millió dollárra csökkent az egy évvel korábbi 32 milliárd 709 millió dollárról.

QP | Quality Placement

Elemzők jóval kisebb, 1,05 dolláros egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereségre, ugyanakkor nagyobb, 33 milliárd dolláros bevételre számítottak az MTI szerint.

A GM legnagyobb hasznot hozó piacán, az Egyesült Államokban az eladott járművek száma 639 ezer 406 volt a negyedévben, 4 százalékkal több az egy évvel korábbinál, de így is a második leggyengébb első negyedévi adat volt 2015 óta.

A járműgyártó átlagos eladási ára rekordszintű, 44 ezer 685 dollár volt, 9 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedévinél.

A GM megerősítette, hogy 4,5-5,25 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos idei nyereségre, továbbá 6,8-7,6 milliárd dollár adózott eredményre számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!