Gesztus: kivételes gyorsaságú engedélyezés a Foxconn-leánynak

A kínai tőzsdehatóság engedélyezte a világ legnagyobb informatikai és távközlési alkatrész beszállító, a tajvani Foxconn leánycége, a Foxconn Industrial Internet részvénykibocsátását a sanghaji értéktőzsdén - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. március 10. szombat, 09:38
Fotó: Shutterstock

Az egyebek között mobiltelefonokhoz alkatrészeket gyártó cég 4,3 milliárd dollár értékben tervez részvényeket kibocsátani, ami három éve a legnagyobb első nyilvános részvénykibocsátás (IPO) a szárazföldi Kínában.

A sencseni központú Foxconn Industrial Internet február elején adta be kérelmét a kínai hatósághoz és rekordidő alatt, alig egy hónappal később meg is kapta az engedélyt. Az elbírálás rövidsége már csak azért is figyelemre méltó, mert közel ötszáz cég áll sorba, hogy megkapja a részvénykibocsátásához szükséges engedélyt.

Megfigyelők szerint Peking a gyorsított engedélyezéssel azt szeretné jelezni, hogy különösen a csúcstechnológiát képviselő cégeket várja a hazai tőzsdékre.

A Foxconn Industrial Internet tavalyi adózott eredménye mintegy 2,5 milliárd dollárnak megfelelő jüan volt, 43,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK