Ezzel egyidejűleg a Mol által 2016. június 29-én megkötött 615 millió euró rulírozó hitelkeret elérhető része megszűnt - idézi az MTI.

A tranzakcióban a BNP Paribas és az UniCredit járt el koordinátorként, az ügynöki szerepet az OTP Bank Nyrt. látja el.

A tájékoztatás szerint a Mol a szerződést kimagaslóan versenyképes feltételekkel kötötte meg, amelynek kiinduló

kamatfelára 60 bázispont. A hitelkeret 5 éves futamidejű, két alkalommal további egy-egy évvel meghosszabbítható, egyaránt lehívható euróban és amerikai dollárban.

Mindezekkel egyidőben a Mol Group Finance S.A. Bertrange, Zürich Branch mint hitelfelvevő (mint a FinCo jogelődje az adott szerződésben) és a Mol Nyrt. mint garancianyújtó által 2018. július 19-én aláírt 555 millió euró rulírozó hitelszerződés lejárata megváltozik, 470 millió euró 2025. július 9-én, 50 millió euró 2024. július 9-én, 35 millió euró 2023. július 9-én jár le - közölte a Mol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!