A NAPI Gazdaság konszenzusa szerint szerint az elemzők a második negyedévben 64 milliárd forint feletti nettó és majd' 89 milliárd forintos üzemi eredményt vártak az olajcégtől, amit a Mol jelentősen túlteljesített. A társaság első féléves árbevétele 1500,8 milliárd forint volt, a második negyedévé pedig 702,2 milliárd forint, ami 34, illetve 29 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest. A gyorsjelentésből kiderül, hogy az olajcégnél a megszűnő tevékenységek eredményével módosított üzleti eredmény az első félévében 25 százalékkal, a második negyedévben 40 százalékkal nőtt. A második negyedéves eredményre kedvezően hatottak a magas kőolajárak és benzin crack spreadek, a szélesebb Brent-Urál különbözet és a feldolgozás és kereskedelem szegmens értékesítésének növekedése. A nettó eredmény javulása főleg a kutatás-termelés kiemelkedő üzleti teljesítményét és a gáztranzakció nyereségét tükrözi, amelyet mérsékeltek a magasabb pénzügyi ráfordítások, elsősorban a devizaalapú hiteleken keletkezett nagyobb árfolyamveszteség és a magasabb adófizetési kötelezettség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!