Gigászi Rába-beruházást támogat az EU

Új stratégiai vevők megszerzésére is komoly lehetősége nyílhat a Rábának annak a modernizációs programnak az eredményeként, amely év végéig zárul le a cégnél - hangzott el a Rába mai tájékoztatóján, amelyen Balázs Péter külügyminiszter, Ormosy Gábor, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ vezérigazgatója és Borkai Zsolt, Győr polgármestere is részt vett.
Lovas-Romváry András, 2009. szeptember 3. csütörtök, 08:47

A két és fél milliárd forintos beruházási programhoz a társaság a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból (GOP) kapott 500 millió forintos támogatást. A program haszongépjárművek futóműveinek és futómű részegységeinek gyártókapacitását érinti.

A GOP egyik mintaprojektjeként számon tartott beruházás során befejeződött a komplett futóműgyártás alkatrészbázisának és szerelésének technológiai korszerűsítése, és végéhez közeledik a mellsőtengely-gyártás és- kovácsolás fejlesztése. Ezzel párhuzamosan a cég az aktív nemzetközi üzletfejlesztés eredményeként a vevőkkel együttműködve hajtott végre beruházásokat speciális technológiákban.

Az eszközberuházások mellett a Rába kiemelt figyelmet fordít a vállalati rendszerek és az ehhez kapcsolódó tudásbázis fejlesztésére is.

Balázs Péter külügyminiszter szerint a Rába példát mutat a válságból való kilábalásra azzal, hogy felkészül a visszaesés után várható felfutásra. Pintér István vezérigazgató elmondta, a Rába alkatrész-üzletága a jövőben a Mercedes magyarországi tervezett gyártóbázisával is kapcsolatokat szeretne kiépíteni.

A Rába-részvények 2,6 százalékos erősödéssel rajtoltak a BÉT-en a jó hír nyomán csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK