GM-forrás kell a mikrohitel-program működtetésére

A mikrohitelek a vártnál kisebb tételekkel ugyan, de a prognosztizáltnál jobban fogynak, viszont a kiadások oly mértékben meghaladják a bevételeket, hogy a gazdasági tárcának kellene újabb forrásokkal segítenie.
Domokos László, 2002. május 29. szerda, 13:17

A mikrohitel a korábban vártnál jobban fogy, ám az átlagos hitelösszeg 4 millió helyett csak 2,8 millió forint - közölte a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA). Március 15-óta már 5 évre is igénybe lehet venni a hitelt, viszont emiatt a mikrohitel-program kiadásai jelenleg havonta mintegy 300 millió forinttal haladják meg a bevételeket. Az MVA vezetésének becslése szerint várhatóan az év végére - november-decemberre - akad meg a folyamatos hitelnyújtás, a további működéshez így arra van szükség, hogy a Gazdasági Minisztérium néhány milliárd forinttal beszálljon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK