Nem hozott meglepetést a második negyedéves gyorsjelentés Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint.  Az INA részesedés átértékelése és a földgázüzletág korábbi eladásának utólagos elszámolásából eredő pluszt pedig nem igazán érdemes figyelembe venni - vélik a két elemző.

Miró szerint a jövőben a Mol esetében az jelentheti a gondot, hogy az elkövetkező 2-3 negyedévben is 10 milliárdos nagyságrendű profitot tud majd termelni a társaság, úgy, ha a forint és az olaj ára miatt nem jelenik meg ismét komolyabb rendkívüli tétel a mérlegben. Így 2009 végére az első félévi 63 milliárd forint nettó profit jó, ha 100 milliárd forint közelébe nő az elemző szerint.

A kisebb profitban döntő szerep van dízel árrés csökkenésének, ami Miró szerint a jövőben sem igen fog javulni. A Mol esetében pedig dízelközpontú a termékösszetétel, ami jól látszik a második negyedévi számokban is.

Miró szerint így a jelenlegi szinten fundamentálisan már túlértékelt a részvény, ugyanakkor a likviditás vezérlet emelkedés esetében ez nem szokott számítani. Így elképzelhető, hogy 17 000 forint közelébe is elmegy a részvény, ami azonban a 2011-es várható számokkal kalkulálva lehetne reális. Ez alapján árazni viszont a részvényt jelenleg elég bátornak tűnik, bár technikai alapon 14 800 forint felett szűk stoppal meg lehet venni a részvényt.
Herczenik szerint a gyorsjelentésnek semmilyen hatása nem lesz az árfolyamra, az továbbra is inkább a hangulattal fog együtt mozogni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!