Google-robbanás - már 700 dollár felett jár a részvény

Rakétaként száguld a Google-részvények árfolyama.
NAPI Online, 2007. október 31. szerda, 17:33
Fotó:

Kevesebb mint egy hónappal azután, hogy a Google részvényei átlépték a 600 dolláros - a piaci elemzők által korábban áttörhetetlennek gondolt - árfolyamküszöböt, megvolt a 700-as szint is. Nemrégiben a szakértők még arra számítottak, hogy az iPhone vetélytársának szánt Google-mobiltelefon februárra várt bemutatása kell majd a 700-as kurzushoz.

Nem kellett addig várni, elegendőnek bizonyult, hogy kedden szárnyra kelt a hír, miszerint a cég komoly tárgyalásokat folytat a Verizon Communications amerikai mobilszolgáltatóval: a Google részvényeit a szerdai kereskedés első órájában már 700 dollár felett jegyezzék a New York-i tőzsdén.

Az internetes keresőmotort üzemeltető és internetes reklámokra specializálódott cég papírjainak árfolyama 10 nappal azelőtt érte el a 600 dolláros részvényenkénti határt, hogy a vállalat vezetősége közölte: a harmadik negyedévi nyereség éves szinten 46 százalékkal bővült.

A Google részvényei a jelenlegi 700 dolláros árfolyamon is olcsónak számítanak a Wall Street számításai szerint, hiszen az elemzők 630-850 dollár között - 730 dolláros középértéken - lokalizálják a papírok célárfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK