A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 1,8, az ausztrál S&P ASX 200 0,5, a dél-koreai Kospi 0,8 százalékkal került feljebb, miközben a Shanghai Composite jelenleg 0,1 százalékos emelkedésben áll.

A Sony árfolyama 4 százalékot emelkedett annak is köszönhetően, hogy a társaságot ért hacker támadások során egy brit iskolást letartóztattak. Az Alibaba.com kurzusa pedig 5 százalékot ugrott arra a hírre, hogy hamarosan megállapodhat a Yahoo-val és a Softbankkal az Aliplay cégen kívüli kihelyezése ügyében.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a kedvező görög hírek hatására jól ment a japán pénzügyi szektornak is, a Mizuho 3,3, a Mitsubishi UFJ 3 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!