Továbbra is a kivárás és a kétségek jellemzik az európai tőzsdéket. A piac továbbra is arra vár, hogy a görög kormánynak sikerüljön megegyeznie a nemzetközi hitelezőkkel a megszorítás mértékében és ezzel a déli ország hozzájusson a második adat bailouthoz, végül azonban keddre tolódott a görög kormányfő és a hitelezők találkozója.

A londoni FTSE-100 az aggodalmak miatt gyors eséssel kezdte a napot, majd ha igen volatilisen is, de nagyjából visszaküzdötte magát a reggeli szintre, így végül csak 0,15 százalékos csökkenéssel zárta a napot. A párizsi CAC-40-nél és a frankfurti DAX-nál hasonló volt a történet, csak a korrekcióban volt különbség. A főbb indexek közül a francia maradt el  a legnagyobb mértékben, 0,66 százalékkal a nyitás szintjétől, míg a németnél csak 2 pont hiányzott volna ahhoz, hogy semlegesítse a reggeli félelmeket. Végül 0,3 százalékos mínuszban zárt a DAX. A napközbeni korrekciókat James Bullard, a St. Luis-i Fed elnökének az Egyesült Államok ingatlanpiacának kilábalására és a csökkenő munkanélküliségre vonatkozó bejelentése is segítette.

A bankszektor teljesítménye húzta le leginkább az indexeket. A franciáknál a Credit Agricole 2,7, a Societe Generale 2,9, míg a BNP Paribas 0,6 százalékkal csökkent, a németeknél a Deutsche Bank 1,2, míg a németeknél a Commerzbank 1,5 százalékkal csúszott vissza. Ez az angoloknál sem volt másképp: a Barclaysnál 2,55, a Standard Chartered-nél 0,97, a HSBC-nél 0,36 százalék volt a visszaesés mértéke. Egyedül a Lloyds ment szembe a trenddel 2,6 százalékos növekedéssel.

A reggeli zuhanás és korrekció az USA tőzsdéit is meghatározta. A Dow Jones Ipari Átlag, az S&P-100 és a Nasdaq sorban 0,28, 0,15 és 0,15 százalékos mínuszban volt hétfő 18:45-kor.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!