Az S&P bejelentése délután olaj volt a tűzre, a hitelminősítő ugyanis közölte, leveszi a negatív figyelőlistáról a görög államadósságot. A szuverén adósságokkal kapcsolatos aggodalmak megszűntével a DAX index 1,14 százalékkal kapaszkodott feljebb, a CAC-40 1,14 százalékkal erősödött, az FTSE-100 fél százalékkal zárt magasabban. A Deutsche Bank részvényei Frankfurtban 2,5 a Commerzbanké 2,14 százalékkal emelkedtek, de jól szerepelt a Metro is, az áruházlánc papírjai 2,6 százalékot rallyztak. Párizsban is a bankoké volt a főszerep, a Credit Agricole 3,5, a BNP Paribas 2,3 százalékot emelkedett.

Az amerikai piacon nem vette el a befektetők kedvét a lakáspiacról érkező újabb rossz adat, februárban visszaesett a megkezdett újlakásépítések és a kiadott lakásépítési engedélyek száma is. Szakértők azonban számítottak erre az átlagosnál rosszabb időjárási körülmények miatt, így a vezető tőzsdék 0,2-0,5 százalékkal erősödtek helyi idő szerint délelőtt. Délutánra kicsi alábbhagyott a lelkesedés, a nap eleji nyereségek felét visszaadták a piacok, várva a Fed délutáni kamatdöntését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!