Görög remény táplálja az amerikai optimizmust

Az amerikai indexek felfelé vették az irányt bízva a görög adósságprobléma megoldásában.
NAPI, 2011. június 28. kedd, 16:40
Fotó:

A vezető indekek közel egy százalékos nyereségben álltak a nyitást követő órában. A Dow 0,96, az S&P 500 0,95, míg a Nasdaq 1,02 százalékkal állt az előző zárószint felett.

Az emelkedést annak reménye táplálja a MarketWatch szerint, hogy a görög adósságproblémára végre találnak megoldást a döntéshozók.

A DJIA indexébenn a 30 komponensből 24 nyereségben állt, az emelkedést a Caterpillar 2,4 százalékos nyereséggel húzta.

Az S&P 500 mutatóját a Nike 8 százalékos emelkedéssel vezette, miután a negyedik negyedéves eredménye meghaladta a várakozásokat.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK