A szavazatok csaknem teljes egészének összeszámolása alapján nem lesz patthelyzet Görögországban a tegnapi voksolás után. Az legalábbis egyértelmű, hogy az EU/IMF mentőcsomagot és a megszorításokat támogató Új Demokrácia nyert ismét. Ez pedig enyhítette ma a félelmeket azzal kapcsolatban, hogy Görögország az eurózóna elhagyására kényszerülhet.

A görög híreknek örülnek a piacok ma reggel, az irányadó ázsiai indexek többsége pluszba lendült, a Nikkei 1,8 százalékos erősödéssel fejezte be a kereskedést. A japán index emelkedésében nagy szerepet játszottak az exportorientált vállalatok részvényei, a Mazda árfolyama 6 százalékos, Sony 4,2 százalékos, a Toshiba pedig 1 százalékos pluszba ugrott.

A pénzügyi vállalatok részvényei szintén jól teljesítettek a mai kereskedésben, A Nomura árfolyama 2,6 százalékkal, a Daiwa Securities 2,7 százalékkal menetelt felfelé a japán tőzsdén. Hongkongban a HSBC 1,3 százalékot, a China Life Insurance 2,7 százalékot emelkedett.

A hongkongi tőzsdét működtető Hong Kong Exchanges & Clearing árfolyama 3,9 százalékkal került lejjebb a mai kereskedésben azt követően, hogy a társaság pénteken bejelentette a London Metal Exchange felvásárlását. A befektetők amiatt aggódhatnak, hogy a 2,2 milliárd dolláros felvásárlási ár túlságosan magas - írja a Marketwatch.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!