A nap folyamán a magyar deviza árfolyamára nagyobb hírek nem hatottak, az árfolyam viszonylag szűk sávban, 263,35 és 264,30 között oldalazást mutatott.

Csütörtök délután az euró egységéért 264,20, a svájci frankért 206, a dollárért pedig 181,50 forintot kértek a devizapiacon. A dollár erősödött az euróval szemben, ugyanakkor zloty erősödése a forintra is jótékony hatást gyakorolhat.

Az árfolyamot a hétvégén várhatóan a görög sztoriról érkező hírek befolyásolhatják elsősorban - vélte Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője. A Görögország adósságának átstruktúrálásával kapcsolatos diskurzus újabb konkrét részletekkel egészülhet ki, ami vélhetően a piac figyelmének fókuszában áll majd. Az efféle hírek általában kedvezőtlenül befolyásolják a befektetők hangulatát, de ezúttal akár pozitív hatása is lehet a régóta húzódó bizonytalanság miatt.

Így akár a forint árfolyama is profitálhat a görögországi hírekből, de ezzel együtt a közeljövőben várhatóan nem süllyed 263 forint alá az euró árfolyama, a trader szerint vélhetően maradnak a 265 forint körüli eurójegyzési szintek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!