Az adatok annak fényében kicsit bíztatóbbak, hogy amíg a cég eredményeiben tavaly már az első félévben jelentkeztek vezető termékének, az ArchiCad-nek a verzióváltás nyomán megugrott eladásai, addig a legújabb 8.0 változattal csak pár hete rukkolt elő a cég. Így ez az adat majd csak a második hat hónap eredményét szépítheti. A sikeresen folytatódó költségcsökkentési programnak köszönhetően ugyan 55 ezer eurós pozitív üzemi eredménnyel zárta a társaság az első félévet (a második negyedév 142 ezer eurós vesztesége mellett), ám az 558 ezer eurós árfolyamveszteség miatt az adózás előtti eredménye 151 ezer eurós veszteséget mutat. Az idei első negyedévben a számviteli elvek megváltozása miatt elkönyvelt 350 ezer eurós negatív tétel következtében a Graphisoft első hathavi nettó eredménye 756 ezer euró veszteség lett, amiből egy részvényre 8 eurócent jut.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!