Az IFRS-szabvány alapján készült, konszolidált, nem auditált eredménykimutatás szerint a cégcsoport árbevétele 10,8 százalékkal 6,549 millió euróra nőtt 2005-ben. Az üzemi költségek 5,6 százalékkal, 4,99 millió euróra, az üzemi eredmény pedig 43 százalékkal 804 ezer euróra nőtt. Az egy részvényre jutó nyereség 0,10 euróról 0,11 euróra nőtt. Vezető termék azt ArchiCad építészeti program, ennek legújabb verziója tavaly ősszel jelent meg. Az árbevétel nagyban függ attól mennyire friss a program, így jó, hogy most nőtt a forgalom, de rossz, hogy nem adnak már ki új verzót az idén, tehát valószínű az ebből származó bevétel majd csökken. Az árbevétel 67 százaléka Európából, 13 százaléka Észak-Amerikából, 17 százaléka Ázsiából, 3 százaléka pedig egyéb helyről származott. Szomorú, hogy a létesítmény gazdálkodási üzelág (FM - facility management bevételei ennyire csökkentek, ezt tervezték a cég második lábának, a korábbi elképzelések szerint az ebből származó bevételek hosszú távon a 20 százalékot is elérték volna. Most van helyette a virtual construction, ami jó, csak még nagyon új Az eredmény csaknem megfelel a piac által várt 1,2 millió eurónak. Korábban Tabányi Mónika, a Concorde elemzője úgy prognosztizált, hogy az árbevétel 5-9 százalékos növekedéséről s egymillió euró körüli üzemi eredményről számol majd be a társaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!