A természettel ki számol? - feliratú transzparensekkel szembesültek csütörtökön a Mol Nyrt. éves közgyűlésére érkező igazgatósági tagok, miután a Greenpeace környezetvédő  szervezet aktivistái az épület előtt demonstráltak. A zöldek átadták az olajvállalatnak a több mint 110 civil szervezet közös állásfoglalását, amelyben azt követelik, hogy az olajcég vonuljon vissza, és ne folytassa a fúrás előkészületeit az Őrségi Nemzeti Parkban.

A Greenpeace közleményében azt írja: klíma- és ökológiai válság közepén nem megengedhető új fosszilis kitermelőhelyet nyitni egy nemzeti park területén. A Mol az Őrségi Nemzeti Park védett természeti területén, Natura 2000-es területen, a Nemzeti Ökológiai Hálózat magterületén tervez új szénhidrogén-kitermelő beruházásba kezdeni.

Ez ellen szót emelt már Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója, de nem támogatja az energiacég tervét az érintett nemzeti park igazgatósága sem. A Mol által benyújtott engedélykérelmek visszavonását követeli ugyanakkor a petíció aláírásával mintegy 34 ezer állampolgár és több mint 110 civil szervezet. A vállalat részéről egyelőre nem történt visszakozásról szóló bejelentés. A Greenpeace Magyarország aktivistái ezért mentek a Mol-székházhoz tiltakozni, ahol a cég képviselőjének átadták a civilek követelését tartalmazó dokumentumot. 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!