A döntés előzménye, hogy a Richter Gedeon Nyrt. és az Egis Nyrt. október 9-én értékesítette a Medimpex Gyógyszer-nagykereskedelmi Zrt.-ben birtokolt 50-50 százalékos tulajdonrészét Magyarország meghatározó gyógyszer-nagykereskedőjének, a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.-nek. A két gyógyszergyártó ezzel áttételesen továbbra is tulajdonos maradt, hiszen a Hungaropharmában 30,7-30,7 százalékos pakettel rendelkeznek csakúgy, mint a Béres Befektetési Zrt. (A Magyar Gyógyszer Vagyonkezelő Zrt. 6,6 százalékkal rendelkezik, egyéb tulajdonosok 1,3 százalékot birtokolnak.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!