Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Több mint 100 millió darab OTP részvény, a teljes mennyiség több mint egyharmad került új tulajdonoshoz az elmúlt hónap során - derül ki a portfoliofinancial adataiból. Furcsa mód öt százalék feletti tulajdonszerzésről eközben nem érkezett bejelentés - persze elképzelhető, hogy csak a jelentős volatilitás és a gyorsjelentés publikálása miatt felélénkült spekulációs láz okozta a szokatlan pörgést a piacon. (A forgalomnak csak elenyésző hányadát adta a bank mintegy 3 millió darabos sajátrészvény-vásárlási sorozata).

Árfolyamértéken számolva mintegy 200 milliárd forintnyi OTP részvény forgott februárban, ezzel a bankpapír 300 milliárd forintot alulról közelítő tőzsdei összfogalom több mint 60 százalékát adta. (Mollal és Richterrel nagyjából 40-40 milliárd forint értékben üzleteltek).

A tőzsde részvényforgalma februárban azonban még így is emelkedett a korábbi két hónaphoz képest, duplikáltan valamivel maghaladt az 582 milliárd forintot - derül ki a BÉT statisztikájából. A legtöbb üzletet - akárcsak 2008 szinte minden hónapjában - a KBC kötötte, a belga tulajdonosi hátterű cég 143 milliárdos prompt piaci részvényforgalmat regisztrált.

A második százmilliárdot valamivel maghaladó teljesítménnyel az Erste lett, a dobogó harmadik fokára 57 milliárddal az Unicredit állhatott fel. A K&H Bank megélénkült aktivitásának köszönhetően megugrott a tőzsdén az állampapír forgalom, az adásvételek összértéke a hónapban (duplikáltan) meghaladta a 200 milliárd forintot.

A határidős részvénypiacon a Buda-Cash, a határidős BUX piacon az Erste volt a legaktívabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!