A londoni FTSE 100 és a frankfuti DAX 2,3 egyaránt százalékot vesztett, amitől nem sokkal maradt el a párizsi CAC-40 2,1 százalékos esése - az eurózóna perifériaországainak tőzsdéi ezúttal jobban bírták a napot, a milánói FTSE MIB csupán másfél, a madridi IBEX-35 pedig 0,8 százalékkal zárt alacsonyabban.

A nap legnagyobb vesztese a nagy görög leírásai miatt profitcsökkenésről beszámoló, sőt profitfigyelmeztetést kiadó Societé Generale volt, amely majdnem 9 százalékos összeomlással zárt. Ez természetesen a többi bankrészvényt is lehúzta, a Credit Agricole több mint 6, a Commerzbank pedig 3 százalékot esett. Estek a svájci bankok is, egyedül az utóbbi hetekben sokat ütött olasz UniCredit bírta a rossz hangulatot, gyorsjelentése után 1,7 százalékot erősödött.

A borús gazdasági kilátások miatt nagyot estek az autógyártók papírjai is, a Volkswagen például majdnem 5 százalékot vesztett értékéből, és a londoni parketten lévő nyersanyagtermelők is zuhantak: a BHP Billiton 4,2 százalékot, a Shell pedig 3,5 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!