Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,08 százalék, az S&P-500 index 0,12  százalék, a Nasdaq Composite index 0,08 százalék csökkenést mutatott a kereskedés kezdetén.

Csütörtökön kedvező vállalati beszámolóknak köszönhetően nyereséggel zártak az amerikai tőzsdék. A piacok jól fogadták emellett az Európai Unió és Nagy-Britannia között az utolsó pillanatban létrejött megállapodást is a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről.

Számos nagyvállalat már a kereskedés kezdete előtt közzétett beszámolóival segített megalapozni az indexek pénteki alakulásának  irányát. A kínai gazdasági növekedés lassulásának a befektetői hangulatra gyakorolt negatív hatását azonban nem tudták ellentételezni. A kínai statisztikai hivatal pénteken közölte, hogy éves összevetésben 6,0 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP), ami 1992 első negyedéve óta a leglassabb ütem. Elemzők 6,1 százalékos GDP-növekedést vártak a második negyedévben mért 6,2 százalék után.

A várakozásoknál nagyobb nyereséget ért el az elmúlt negyedévben és profitjának növekedését helyezte kilátásba a folyó negyedévre is az American Express. A Coca-Cola nyeresége megfelelt a várakozásoknak, bevétele és eladásai növekedésének az üteme azonban nagyobbnak bizonyult a piaci várakozásoknál.

Az olajár vegyesen alakult, a Brent ára 0,18 százalékkal hordónként 59,80 dollárra csökkent, a WTI 0,56 százalékkal 54,23 dollárra emelkedett. A Brent 1,3 százalék, a WTI 0,9 százalék heti veszteségben állt az amerikai kereskedés kezdetén. Az olaj árát a világgazdasági növekedés ütemével, így az olajkereslet ütemével szembeni aggodalmak nyomták le a héten.

Az euró a Brexit-megállapodás hírére erősödött, az eurót 0,20 százalékkal jegyzik erősebben 1,1144 dolláron. Az euró jegyzése egy hónapja első alkalommal emelkedett 1,1100 dollár fölé.

Az arany spot ára 0,04 százalékkal unciánként 1191,22 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!