Gyengüléssel reagált a jegybankelnök bejelentésére a forint csütörtökön, így az eddig támaszként működő 296-os szintet áttörte az árfolyam, amit  pénteken vissza sem tesztelt. Mindez azt jelentette, hogy a forint ismét elszakadt a világtól, és nem követte az euró/dollár keresztárfolyam mozgását.  A csütörtökön 298 forint felett záró euró a nap elején még megpróbálkozott egy gyenge korrekcióval, ez azonban hamar kifulladt és 299 fölé felrántották a forintot. Délutánra azonban a javuló nemzetközi hangulat hatására ismét 298 közelében forgott a keresztárfolyam, ez sem jelentette azonban jelentős javulást.

A forint ezzel a mozgással nagyjából lekövette az euró/dollár kurzusának a mozgását. A dollár nem bírt az 1,30-as szinttel a dollár. Érdekes lehet azonban , hogy az elmúlt napok nyilatkozatai alapján nem zárható ki az sem, hogy a május 2-i ülésén hosszú idő után ismét hozzányúl a kamatokhoz az ECB.

A másodlagos állampapírpiacon a egyedül a 12 hónapos diszkontkincstárjegy hozama emelkedett 3 bázisponttal pénteken, így ez 4,11 százalékos hozamot fizetett. A többi esetben 1-9 bázisponttal estek a hozamok. A legtöbbet az 5 éves állampapír hozama esett, amely 5,02 százalékra esett így vissza. A többi lejárat 4,13 és 5,62 százalék közötti hozamot nyújtott a hét utolsó napján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!