A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: alulteljesített a magyar tőzsde, a nyugat-európai piacokon kisebb negatív korrekció volt.

A szakértő szerint nem érkeztek olyan piacmozgató hírek, amelyek indokolták volna a BUX nagyobb esését. A Mol és az OTP csökkenésénél egyértelmű a profitrealizálás, miután mindkét részvény 30-40 százalékot emelkedett két hónap alatt.

A Richter esetében kedvező hír, hogy fontos nőgyógyászati termék megvásárlásáról szóló megállapodást kötött a Johnson & Johnson gyógyszeripari leányvállalatával, így a gyógyszerpapír kevésbé gyengült csütörtökön.

A befektetők továbbra is főként a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatos híreket várják - tette hozzá.

A Mol 56 forinttal, 2,75 százalékkal 1980 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,75 százalékkal 11 950 forintra esett, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,0 forinttal, 1,05 százalékkal 378 forintra gyengült, forgalma 119,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,69 százalékkal 7 195 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3 479,70 ponton zárt csütörtökön, ez 0,56 pontos, 0,02 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!