Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A saját részvények nélkül számított egy részvényre jutó saját vagyona 1814 forint volt a Plotinusnak a tavalyi év végén közölte a cég a BÉT honlapján a szokásos havi tájékoztatásában. Egy év alatt 1,5 százalékkal nőtt az egy részvényre jutó saját tőke értéke, ami nem túl acélos, ha figyelembe vesszük, hogy a társaság egy évvel korábban közel 20 százalékkal tudta megnövelni a vagyonát. A tavalyi év nagyon vegyesre sikerült a társaságnál. A sikeres első negyedévet gyenge második és harmadik negyedév követte a Plotinusnál. A cég vezetése így a tavalyi eredményekkel egyáltalán nem volt elégedett. Reményeik szerinr 2013-ban szépíteni tudnak majd azon, hogy a kereskedési tevékenységük nem volt túlságosan sikeres. A társaság az első kilenc hónapban 37 millió forint profitot termelt, szemben az egy évvel korábbi közel 175 millió forinttal. Az időszak végén 439,2 millió forintnyi befektetésükből 67,7 millió magyar részvényekben, 103,1 millió külföldi részvényekben, 268,4 millió pedig euróban denominált vállalati és államkötvényekben volt. A mostani bejelentés alapján a negyedik negyedév sem volt túl fényes a társaságnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!