A Dow Jones 53,55 ponttal 10 238,76 pontra, a Nasdaq Composite 11,43 ponttal 2078,92 pontra, a Standard & Poor's 500-as index 8,57 ponttal 1187,33 pontra esett vissza. A hét végén csődöt jelentett Delphi sorsa erősen elbizonytalanította az autószektor befektetőit. A legnagyobb egyesült államokbeli autóalkatrészgyártó bukása nyomán egykori anyacége, a Genral Motors részvényárfolyama 10 százalékot veszített, ezzel egyúttal a nap legnagyobb vesztesének címét is elnyerte. A versenytársak sem dicsérhették nyugtával a napot: a Fordnak 3,3, a DaimlerChryslernek közel 2 százalékos esést kellett elkönyvelnie; a GoodYear részvényárfolyama 8,1 százalékkal csökkent. A nap nyertese a pénteken legnagyobbat bukó Merck volt: a gyógyszergyártó - amely az azóta betiltott Vioxx fájdalomcsillapító "mellékhatásai" miatt folyamatos pereskedésre rendezkedett be -, a hét végi 3,7 százalékos visszaesés után hétfőn 4,1 százalékkal erősödött.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!