A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 6,89 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel 19 262,54 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 3,434 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen mozgott a pénteki záráshoz képest. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: az amerikai piacok zárva tartottak, emiatt a nemzetközi piacokhoz hasonlóan negatív tartományban kezdődött a kereskedés magyar részvénypiacon. Ezt követően azonban - a nemzetközi tendenciákkal ellentétes - emelkedő ármozgás kezdődött, ami a kereskedés végére azt eredményezte, hogy a magyar tőzsdeindex, ha minimális mértékben is, de a pozitív tartományban zárta a napot. Hozzátette: az OTP és a Richter papírja volt a nap nyertese, ugyanakkor a Mol és a Magyar Telekom részvények értéke csökkent.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője hasonlóan vélekedett kollégájához, gyenge forgalmúnak és iránykeresőnek nevezte a hétfői kereskedési napot a magyar börzén.

A Mol 150 forinttal, 1,05 százalékkal 14 150 forintra csökkent, 306,6 millió forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 14 forinttal, 0,32 százalékkal 4432 forintra erősödött, forgalmuk 1,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,65 százalékkal 306 forintra esett, forgalma 352,8 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 60 forinttal, 1,28 százalékkal 4740 forintra nőtt, a részvények forgalma 441,9 millió forintot ért el.

A BUMIX 1414,76 ponton zárt hétfőn, ez 11,55 pontos, 0,81 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!