Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Janet Yellen FED-elnök ismét idei kamatemelésről beszélt, ami szerepet játszhatott az amerikai tőzsdéken domináló pesszimista hangulatban. A tengerentúli tőzsdék nyitása előtt az ECB által bejelentett lazítás csalódást okozott a befektetők számára a felfokozott várakozáshoz képest.

Mindezek következtében a vezető amerikai indexek gyengén teljesítettek: az S&P 500 értéke ma 1,4 százalékot esett, ami az utóbbi két hónap leggyengébb napi teljesítménye, sőt ezzel 0,5 százalékkal a 2014-es záróértéke alá került a benchmark. A Dow szintén 1,4 százalékkal került ma lejjebb, míg a Nasdaq 1,7 százalékot gyengült - olvasható a Portfolio.hu-n

Janet Yellen többek között arról beszélt, hogy az október óta érkező gazdasági adatok összhangban vannak a jegybank javuló munkaerőpiaci helyzettel kapcsolatos álláspontjával. A jegybankelnök azt is elmondta, hogy óvatosnak kell lenniük a kamatemelést illetően, sőt az első emelést követő kamatpolitikát a gazdasági helyzet alakulása határozza majd meg.

A kereskedés első felében közzétették az ISM nem feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexét is, melynek értéke a várt 58,1 pont helyett 55,9 pontra esett az előző havi 59,1 pontról. Sőt a gépipari megrendelések alakulását is ma tették közzé, a mutató a várt 1,2 százalék helyett 1,5 százalékkal bővült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!