Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 218,47 ponttal, 0,86 százalékkal, 25 171,83 pontra esett.

Az S&P 500-as mutatója 25,53 ponttal, 0,93 százalékkal gyengült, és 2706,08 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 86,93 ponttal, 1,18 százalékkal lett alacsonyabb, és 7288,35 ponton zárt.

Az árfolyamok gyengülését döntően az amerikai-kínai konfliktusok alakulását övező bizonytalanság és a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmak okozták.

A félelmeket az erősítette fel ismét, hogy az Európai Bizottság 0,6 százalékponttal 1,3 százalékra rontotta az euróövezet idei gazdasági növekedésének várható ütemét, a jövő évit pedig 0,1 százalékponttal 1,6 százalékra csökkentette. Az euróövezeti gazdasági növekedés lassulása a világgazdasági növekedésre is negatív hatással lehet befektetői aggodalmak szerint.

A félelmeket tetézte, hogy a CNBC amerikai hírtelevízió értesülései szerint rendkívül valószínűtlen, hogy Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozzon a 90 napos kereskedelmi tűzszünet lejártáig, március 1-ig. Ha eddig a határidőig nem jut megállapodásra a két fél, életbe lépnek azok a pótvámok, amelyeket eredetileg januárban vezettek volna be.

A kereskedelmi konfliktusok fejleményeire érzékenyen reagáló technológiai és ipari részvények árfolyama jelentősen csökkent. A nap egyik vesztese mintegy 9,5 százalékos mínusszal a Twitter részvénye volt, miután a vállalat első negyedéves bevételre vonatkozó előrejelzése csalódást okozott a befektetők számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!