A londoni Footsie 0,4, a frankfurti DAX 1,1, a párizsi CAC 40 pedig 1,3 százalékkal süllyedt előző napi zárószintje alá.

A nyitásban még emelkedtek a mutatók, miután a befektetők inkább kedvezően értékelték a Federal Reserve bejelentését, amelyben a kamatok alacsonyan tartását, és szükség esetén további monetáris enyhítést helyezett kilátásba.

Amellett, hogy a Fed bejelentése is utalt a bizonytalanságra, szerdán is inkább ebbe az irányba hatottak a hírek.

Az amerikai lakáspiaci adat a vártnál rosszabb képet mutatott, és azon túl, hogy az eurózóna új ipari megrendelései a várakozásokhoz képest nagyobb mértékű csökkenést mutattak, az európai fogyasztói bizalmi index sem volt éppen nagyon pozitív.

Mindemellett hivatalossá vált, hogy a legnagyobb olasz bank, az UniCredit vezetője, Alessandro Profumo távozik a társaságtól; és a Banco Santander leminősítése a Credit Suisse által sem javított a hangulaton.

Az autóipari papírok sem teljesítettek jól; a Daimler azután gyengült, hogy az olasz La Repubblica azt írta, a Daimler 9 milliárdos ajánlatot tett a Fiat Industrials felvásárlására - a német társaságnál később cáfolták a hírt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!